Flashin historia

Flashin historia

1968 Caroline ja Paul Sverdrup avasivat Lundiin ainutlaatuisen myymälän, jossa oli ranskalaisia muotivaatteita. Myymälä sai nimekseen Flash. Myymälästä tuli suosittu, ja vuoden kuluttua pariskunta avasi uuden Flash-myymälän Malmöön. Vajaa vuosi myöhemmin myymälöiden määrä oli kasvanut kolmeen skånelaiseen myymälään.

1970 Caroline ei kuitenkaan halunnut vain pyörittää myymälöitä. Suunnittelijan koulutuksen saaneena hän halusi osallistua itse luovaan prosessiin. Se johti omaan Flash-mallistoon. Ajatuksena oli luoda vaatteita aktiivisille 30–60-vuotiaille naisille. Mallistosta tuli menestys, ja sitä myytiin omissa Flash-myymälöissä.

1972 mallisto kasvoi ja vaatteita alettiin myydä muihin myymälöihin. Tuotanto siirrettiin ulkomaille. Yhä useammat löysivät Flashin. Naiset tunsivat olonsa naiselliseksi ja itsenäiseksi klassisissa vaatteissa.

1982 Ruotsissa oli kahdeksan Flash-myymälää. Caroline ja Paul päättivät luopua tukkukauppiastoiminnasta ja keskittyä enemmän omiin myymälöihin.

1990 Yhä useampia Flash-myymälöitä avattiin eri puolille maata. Työntekijöiden keskuudessa kasvoi vahva yhteishenki. Muodikkuus, palvelu ja myymälät – ne kaikki huomioitiin ja tuotemerkki kasvoi vahvasti. Asiakkaat puhuivat värikkäistä myymälöistä, joissa oli iloista henkilökuntaa.

1997 Caroline Sverdrup päätti lopettaa työnteon. Muutamaa vuotta myöhemmin myös Paul halusi ottaa vähän rauhallisemmin. Kukaan perheestä ei halunnut jatkaa yrityksen toimintaa, ja pitkän miettimisen jälkeen Flash myytiin teollisuusmies Rune Anderssonille ja hänen Mellby gård -yrityskonsernilleen
www.mellby-gaard.se

2015 Flash on kasvanut suureksi muotiketjuksi, jolla on myymälöitä sekä Ruotsissa että Suomessa. Myymälöitä on nyt yhteensä 76, joista 2 Suomessa. Ruotsissa myymälöitä on etelän Malmöstä pohjoisen Luulajaan.